Automobil godine u Srbiji je – električni MG4

Bez autora
Mar 24 2024

Žiri je ocenio da je MG4 cenovno jedan od najdostupnijih modela u svojoj kategoriji na našem tržištu.

Sedmočlani žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio je 39 bodova potpuno električnom modelu MG4, koji je kao novajlija na našem tržištu stekao titulu Automobila godine 2024.

U konkurenciji 15 modela, žiri specijalizovanih novinara najveći broj poena dodelio automobilu na struju. Reč je o jednom od najjeftinijih električnih vozila u svojoj klasi u Srbiji, koji se može kupiti tokom sajamske prodajne akcije po početnoj ceni od 30.990 evra.

Kao i ranijih godina, specijalizovani novinari su testirali sve prijavljene kandidate, kojih je u ovom krugu bilo 15 i ocenjivali njihovo ponašanje u vožnji, upravljivost, performanse, upotrebljivost, kvalitet i cenu, to jest odnos uloženo - dobijeno.

Žiri je ocenio da je MG4 cenovno jedan od najdostupnijih modela u svojoj kategoriji na našem tržištu, saopštila je Asocijacija automobilskih novinara Srbije.

Specijalno priznanje je uručeno predstavnicima kompanije Grand Motors u sredu 20. marta, na novinarskom danu, neposredno pred zvanićan početak DDOR BG CAR SHO 08 izložbeno-prodajne manifestacije, koja se od 21. do 27. marta održava na Beogradskom sajmu.

O modelu MG4

MG4 se pravi u tri verzije. Varijanta MG4 Electric Standard, sa kapacitetom baterije od 51 kWh i autonomijom do 350 km u WLTP ciklusu koristi za pogon pozadi ugrađen električni motor snage 125 kW (170 KS).

Verzije MG4 Electric Comfort i MG4 Electric Luxury imaju bateriju od 64 kWh i električni motor od 150 kW (204 KS). Verzija Comfort omogućava autonomiju do 450 km.

Najluksuznije opremljen, MG4 Electric Luxury nudi autonomiju vožnje do 435 km.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik